loader image

Despre noi

Grădiniță nr.256 este o grădiniță de stat cu program prelungit din Sectorul 2, București, care a fost evaluată de către ARACIP cu calificativul FOARTE BINE.
Grădinița Nr. 256 este situată în cartierul Vatra Luminoasă, având în apropiere școli ( Școala gimnazială nr.  46, Școala Gimnazială nr.49) precum și grădinițe (Grădinița ”Luminița ”, Grădinița ”Clopoțel”, Grădinița ”Castel”)
Grădinița a fost construită între anii 1954-1955 și data în folosință de către Electroaparataj în anul 1956. În anul 2009 se deschide și corpul B. Ambele clădiri dispun de cantină proprie. Funcționează cu 9 grupe cu program prelungit .

Motto: ”Fiecare copil pe care îl educăm este un OM dăruit societății” (N. Iorga)

Ce este grădinița?

Instituție de învățământ preșcolar, destinată copiilor între 3-6 ani. Originile grădiniței de copii se găsesc în operele lui Pestalozzi, dar adevăratul inițiator a fost Friedrich Froebel, care le-a dat și denumiea ”kindergarten” (1837) și a conceput jocuri și material didactic specific.

Importanța grădiniței în viața copilului

Grădinița este un mediu creativ și interesant, care pune baza educației copilului și îl ajută să deprindă primele aptitudini necesare pentru școală. Îi oferă oportunitatea de a descoperi lucruri noi și de a-și dezvolta abilități esențiale pentru viața de zi cu zi

. Grădinița intervine pe mai multe planuri în dezvoltarea copilului ca individ al societății cum ar fi: învață copilul să socializeze, îl învață să comunice și îi dezvoltă limbajul, îl învață să se comporte politicos, contribuie la dezvoltarea intelectuală a copilului, învață copilul să fie independent, dezvoltă abilitățile motorii ale copilului, contribuie la dezvoltarea personală a copilului.

Grădinita este un mediu valoros în dezvoltarea și educația copilului. Este indicat ca fiecare părinte să profite de oportunitățile pe care acest mediu le oferă copilului pentru a învăța o mulțime de lucruri noi. Copilul are ocazia să învețe cele mai multe lucruri din experiență, care este cel mai eficient instrument de învățare și înțelegere la vârste mici.

Trecând pragul grădiniței noastre veți fi întâmpinați de oameni pozitivi, de la cadre didactice la personalul de îngrijire, unde se dorește formarea copilului ca parte integrantă a societății, având în vedere dezvoltarea emoțională, intelectuală, motrică.

Grădinița dispune de cadre didactice calificate, dedicate profesiei, lucru confirmat de participările acestora la diverse concursuri, simpozioane, festivaluri unde s-au obținut premii. Se dorește ca prin astfel de activități să dezvoltăm și să identificăm abilitățile, aptitudinile cu care fiecare preșcolar este înnăscut.

În momentul venirii copilului la grădiniță el va descoperi aici clase primitoare, vesele, pline de jucării, care îl invită la joacă, reușind în acest mod să socializeze, să lege prietenii.

Pe lângă activitățile cognitive, grădinița oferă posibilitatea învățării deprinderilor de servire a mesei, aceasta dispunând de cantină proprie pentru programul prelungit.

Vă invităm în lumea basmelor, lumea minunată a copilăriei unde totul este numai fericire, zâmbet, căldură, iar forțele răului sunt învinse de vitejii mici ai grupelor prin curajul, tenacitatea și creativitatea lor. Nu uitați grădinița reprezintă primul castel în care fiecare copil începe să-și scrie propria poveste alături de cadrele didactice, părinți, bunici, comunitate.

Scroll to Top